Ouderraad Pieter Vanhoudt

 

Ondertussen loopt het schooljaar al bijna op zijn einde.

We kunnen met een bescheiden fierheid terugkijken op enkele mooie activiteiten in de afgelopen periode. Daardoor geraakte ons varkentje al een heel stuk voller.

Zo organiseerden we voor de eerste keer een quiz. Als je iets nieuw organiseert, is het toch een beetje aftasten of dit aanslaat. De quiz bleek een schot in de roos! Er schreven maar liefst 33 ploegen in. Het werd een leuke avond die zowel door de quizzers als door ons heel positief ervaren werd. Er werd veel plezier gemaakt. Lag dit aan de opbouw van de quiz? Of – meer waarschijnlijk – aan het talrijke drankverbruik?
Omdat het zo een geslaagde avond was, zijn we al volop bezig met de organisatie van de tweede editie! Hou hiervoor zeker onze website in het oog!

In maart organiseerden we onze jaarlijkse eetdag. We konden meer dan 1200 'eters' noteren. Dankzij de jarenlange ervaring in deze organisatie en de grote inzet van iedereen, liep alles ook dit jaar weer vlot! Nogmaals een hele dikke merci aan iedereen die dit mee mogelijk heeft gemaakt (helpende handen, leerkrachten & directie, leden van de ouderraad, ...)!!

Het geld dat we door alle activiteiten bij elkaar sprokkelen, wordt natuurlijk nuttig besteed. Zo staat de ouderraad jaarlijks in voor de organisatie (en kosten) van de Sint, de paashaas. Verder kochten we voor de computerklas koptelefoons aan. We zorgden ook voor de aankoop van enkele stofzuigers, zodat de leerkrachten – samen met het onderhoudspersoneel – de school netjes kunnen houden.

Daarnaast zijn we aan het sparen om bij te leggen aan de aankoop van enkele smartborden. Via de gemeente wordt voor de aankoop hiervan wel een budget voorzien, maar dit budget is te beperkt. Als ouderraad vinden we het belangrijk dat onze kinderen op een moderne manier onderwezen kunnen worden. Daarom hebben we besloten om ons steentje bij te dragen en mee te voorzien in de financiering van deze borden. Aangezien het niet om een geringe bijdrage gaat, werken we nog aan een zo goed mogelijke deal. Dmv. onderhandeling\promoties trachten we zoveel mogelijk smartborden voor het beschikbare budget te kunnen verkrijgen. De bedoeling is om na verloop van de tijd elke klas van zo'n een smartbord te voorzien, wat het lesgeven alleen maar ten goede komt!

Via deze weg willen we jullie graag bedanken voor jullie aanwezigheid op onze activiteiten!
Zo kunnen we samen werken aan een fijne schooltijd voor onze kinderen!

We hopen jullie te mogen verwelkomen op het schoolfeest op 6 juni! Zoals we gewoon zijn van de werkgroep van het schoolfeest, zal het weer een fantastische show worden. We duimen dat de zon ook van de partij zal zijn!